Hlavní obsah

Phoenix zachránili náhradníci, podruhé vyhráli doma a srovnali sérii s Lakers

Basketbalisté Phoenixu vyhráli i druhé domácí utkání v semifinále play off NBA. V úterý porazili Los Angeles Lakers 115:106 a v sérii s obhájcem titulu vyrovnali stav na 2:2 na zápasy.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Amare Stoudemire z Phoenixu byl nejlepším hráčem na palubovce.

Článek

Nejlepším hráčem Suns byl Amare Stoudemire s 21 body. Zápas však ve prospěch domácích rozhodli náhradníci, kteří nasbírali dohromady 54 bodů, zatímco hráči z lavičky Lakers získali jen 20 bodů.

Velký podíl na tom měl Channing Frye, který trefil čtyři trojky a dal 14 bodů. V pravou chvíli tak ukončil střelecké trápení poté, co v předchozích třech zápasech proměnil jen jednu z dvaceti střel.

"Kluci z lavičky hráli fantasticky. Za výhru vděčíme jim, to je bez debat," řekl Steve Nash, který v pondělí podstoupil menší operaci zlomeného nosu a v zápase získal 15 bodů. "Věřili jsme jim a oni nám ukázali, že věří i oni sobě. Lépe už hrát nemohli. Myslím, že ještě víc než útočení jim šla obrana," uvedl trenér Alvin Gentry.

Ani 38 bodů Kobe Bryanta (vlevo) Lakers nepomohlo.foto: ČTK/AP/Lucy Nicholson

Lakers k vítězství nepomohl ani výkon Kobeho Bryanta, který nasbíral 38 bodů a přidal deset asistencí. "Musíme se víc soustředit na obranu. Tečka. Jejich lavička získala spoustu míčů, takže mohli kontrolovat hru. Tomu musíme zabránit," prohlásil.

Semifinále play off basketbalové NBA:
Západní konference - 4. zápas:
Phoenix - LA Lakers 115:106 (stav série 2:2).

Reklama