Hlavní obsah

Super Bowl se v roce 2014 může hrát poprvé v mrazu

NEW YORK

Populární finále zámořské ligy amerického fotbalu Super Bowl bude v roce 2014 hostit New York. Vůbec poprvé v historii se může o titul šampióna NFL hrát v mrazu. Sezóna obvykle vrcholí na přelomu ledna a února a vedení ligy dosud trvalo na tom, aby se zápas konal v destinaci s příznivým klimatem nebo v zastřešené aréně.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Za necelé čtyři roky se prestižní duel uskuteční na novém stadiónu Meadowlands vystavěném za 1,6 miliardy dolarů, kde hrají své domácí zápasy New York Giants a New York Jets. "Nejskvělejší zápas na světě se bude hrát na té nejlepší scéně," prohlásil spolumajitel Giants Jonathan Tisch.

New York zvítězil před dalšími uchazeči, kterými byly Miami a Tampa. V Miami se hrál Super Bowl už desetkrát včetně letošního roku, Tampa hostila finále NFL čtyřikrát, naposledy loni.

Počasí se rázem stalo hlavním tématem. "Nevíte někdo, jaká bude předpověď za 1300 dní," napsala agentura AP. "Lidé mluví o počasí, ale tohle je fotbal, ne plážový volejbal," řekl starosta New Yorku Michael Bloomberg. "Jasně že bude zima, ale to nevadí. Už jsem na pár Super Bowlech byl a stojí to za to. V New Yorku bude skvělá atmosféra," uvedl rozehrávač Giants Eli Manning.

Super Bowl bývá v USA nejsledovanější událostí roku. Letos v únoru ho v televizi vidělo rekordních 106,5 miliónu diváků.

Reklama

Související témata: