Hlavní obsah

Orlando podruhé porazilo Boston a vynutilo si další zápas

ORLANDO

Basketbalisté Orlanda na domácí palubovce porazili Boston 113:92 a vynutili si šestý zápas semifinále NBA. Hráči Magic snížili stav série na 2:3 a drží naději, že jako první tým v play off postoupí, i když už prohrávali 0:3.

Foto: Scott Audette , Reuters

Jameer Nelson (vlevo) byl nejlepším hráčem Orlanda.

Článek

Orlando vedl za výhrou Jameer Nelson, s 24 body nejlepší střelec týmu. Dwight Howard se k němu přidal s 21 body, deseti doskoky a pěti bloky. V dresu Celtic dal Rasheed Wallace celkem 21 bodů.

"Tohle byl náš nejlepší útočný večer v série," pochvaloval si trenér Orlandac Stan Van Gundy. Jeho svěřenci měli 52 procentní úspěšnost střelby ze hry. "V šestém utkání ale budeme muset být ještě lepší na obou stranách palubovky. Je to pro nás výzva," dodal.

Další zápas série je na pořadu v pátek a blíže do finále mají stále basletbalisté Bostonu, kterým stačí k postupu jedna výhra.

Žádný tým v NBA ještě neotočil sérii poté, co prohrál první tři zápasy. "My v to ale věříme. Na začátku jsme nehráli nejlépe, ale to je za námi a teď zkusíme změnit historii," řekl Nelson.

Prohra Bostonu byla o to horší, že již na konci první čtvrtiny byl po dvou technických chybách automaticky vyloučen pivot Kendrick Perkins. A je pravděpodobné, že nebude hrát ani v pátek.

V samotném průběhu utkání bylo Orlando od začátku ve vedení a v poločase mělo náskok osmi bodů, který do konci ještě narostl. "Hráli skvěle," jen konstatoval kouč Celtics Doc Rivers o hře Magic.

Semifinále play off basketbalové NBA, Východní konference - 5. zápas:
Orlando - Boston 113:92 (stav série 2:3).

Reklama