Hlavní obsah

Brněnští Draci chtějí postoupit do Final Four Evropského poháru

Patnáctinásobní čeští baseballoví mistři AVG Draci Brno chtějí uspět v domácím prostředí a postoupit do zářijového turnaje Final Four Evropského poháru. V příštím týdnu od středy do neděle uspořádají jednu ze dvou kvalifikačních skupin této nejprestižnější evropské klubové soutěže. Druhá skupina se ve stejném termínu hraje v Rotterdamu a postup do Final Four v Barceloně si zajistí vždy první a druhý celek.

Článek

Draci od středy postupně narazí na španělský Sant Boi, německý Heidenheim, Boloňu, nizozemské Pioniers a v posledním utkání na Rouen. V nizozemském týmu je v letošní sezoně nejlepším pálkařem český reprezentant Jakub Malík.

"Máme určitě lepší tým než v loňské sezoně, kdy jsme v italském Matinu skončili pátí. Pečlivě jsme se připravovali a zvolili v extralize model zápasů, který se blížil tomuto turnaji," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Draků Arnošt Nesňal.

Na Evropský pohár budou čeští mistři posílení o Američana Patricka Ahearnea, ze sousedního Expressu si stáhli Radima Chrousta, Leoše Kubáta a Davida Winklera.

"Potřebovali jsme vzhledem k časově náročnému programu posílit zejména na nadhozu a také na pálce. Naším cílem je hrát co nejlepší baseball, v hracím systému každý s každým máme šanci postoupit. Bude záležet na každém výsledku a také na celkovém skóre," dodal Nesňal, podle nějž jsou favority Italové a Nizozemci.

Bilance 21 vítězství a jediné porážky ve španělské lize vypovídá také o kvalitě týmu Sant Boi. "Družstva z Německa a Francie jsou zřejmě srovnatelná s naší extraligou," podotkl Nesňal, který pečlivě studoval bilanci soupeřů. "Baseball je statisticky nejlépe zpracovaný sport. Z řeči čísel se dá odhadnout síla pálkařů i úspěšnost jednotlivých hráčů v jiných činnostech," tvrdí brněnský kouč.

Organizačně mají Brňané celý turnaj na Městském stadionu v Komárově dokonale připraven. "Trápí nás ale počasí. Pokud bude i v příštím týdnu tak vydatně pršet, tak bude náročné celý program zvládnout. Máme připraveny i varianty použití náhradních hřišť v Brně a okolí. Bylo by to však nesmírně komplikované," řekl Nesňal.

Reklama

Související témata: