Hlavní obsah

Nymburk ve finále ligy basketbalistů porazil Prostějov i podruhé

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka vyhráli i ve druhém finálovém utkání nad Prostějovem a po vítězství 81:65 v sérii na čtyři výhry vedou 2:0 na zápasy. Nymburk tak je na nejlepší cestě, aby získal sedmý ligový titul v řadě, nyní jej ovšem čekají dva zápasy na palubovce Prostějova. Finále pokračuje na Hané v úterý a ve středu.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Basketbalisté Nymburka

Článek

Zatímco v pátek Prostějov dokázal Nymburku vzdorovat celý první poločas a domácí odskočili do rozhodujícího trháku až ve třetí čtvrtině, dnes nebylo o triumfu favoritů pochyb od prvních minut.

Nymburk drtil soupeře velkou ofenzivní silou, které Prostějov vůbec nedokázal čelit. Domácí proměnili každou druhou střelu z dvoubodového prostoru, skórovali z rychlých protiútoků, vládli v podkošových soubojích a oproti pátku se jim hned od začátku dařila i střelba trojek. Tradičními tahouny Nymburka opět byli Benda s Pumprlou, několika dalekonosnými pokusy přispěl i kapitán Sokolovský.

Středočeši se sice znovu museli obejít bez klíčového rozehrávače Leeho, kterého do hry opět nepustilo poraněné tříslo, ale dnes se s jeho absencí vyrovnali výrazně lépe než v pátek, kdy se s Prostějovem trápili mnohem déle. Hostům jako by chyběla jiskra a víra v úspěch, uškodila jim i absence pivota Landryho. Ten kvůli problémům s patou odehrál jen šest minut.

Nymburk už v první pětiminutovce předvedl desetibodovou šňůru, na což ještě Prostějov dokázal reagovat a přiblížil se na dohled dvou bodů. Když domácí ve druhé čtvrtině nasázeli dalších devět bodů za sebou, už se znovu chytit nedokázali. Bodový přísun Nymburka nezastavil ani výpadek časomíry, kvůli němuž se ve druhé čtvrtině zhruba deset minut nehrálo. V poločase bylo manko Prostějova už dvacetibodové, ve třetí čtvrtině se rozdíl prohloubil ještě víc.

Hosté však úplně nerezignovali, v poslední čtvrtině se zlepšili a využili i toho, že domácí už nechali odpočívat největší hvězdy na lavičce. I s pomocí někdejšího nymburského pivota Chána dokázali snížit na patnáctibodový rozdíl, přesto o druhém finálovém úspěchu Nymburka nebylo žádných pochyb. Prostějov, který s Nymburkem hraje ve finále po třech letech, má před pokračováním série na domácí palubovce o čem přemýšlet.

Reklama

Související témata: