Hlavní obsah

České volejbalistky opět nebudou chybět na mistrovství Evropy

AGDE

České volejbalistky se probojovaly na mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Srbsku a v Itálii. O svém postupu rozhodly ještě před závěrečným nedělním zápasem dnešním vítězstvím 3:1 nad Francií na druhém kvalifikačním turnaji ve francouzském Agde. Na evropském šampionátu si český tým zahraje potřetí za sebou.

Foto: Jan Sokol, ČTK

České volejbalistky Ivana Plchotová (vpravo) a Aneta Havlíčková se snaží zblokovat Francouzku Camille Crousillatovou. (ilustrační foto)

Článek

"Zápas měl stejný průběh jako náš páteční souboj proti Maďarsku. Soupeřky nás zaskočily dobrým servisem," řekl ČTK trenér českých volejbalistek Jiří Šiller. V prvním setu český tým nezvládl po vyrovnaném průběhu koncovku, v níž doplatil na několik kombinačních chyb.

Ve druhém setu české hráčky zlepšily kombinační souhru. "Hráli jsme dobře v poli i na síti. A hlavně jsme uhlídali nejlepší francouzskou hráčku Turiafovou, která se proti naší obraně neprosadila," dodal Šiller.

Rozhodnutí o výsledku padlo ve třetím setu. "Francouzky do něj vstoupily s vírou zvrátit průběh zápasu. Zpřesnily servis i pohyb, ale ani tyto zbraně na nás neplatily. Měnili jsme totiž rytmus hry. Důležité bylo, že jsme dokonale zvládli koncovku tohoto setu," poznamenal Šiller.

Kvalifikační turnaj zakončí Češky nedělním zápasem proti Rakousku.

Kvalifikace ME volejbalistek, druhý turnaj skupiny B v Agde (Francie):
Francie - Česko 1:3 (20, -13, -23, -21)
Rozhodčí: Reichardt (Niz.), Ferreira (Portug.). Čas: 98 min. Diváci: 700.
Sestava ČR: Kubínová, Barborková, Bucková, Havlíčková, Havelková, Plchotová, libero Jášová - Adlerová, Jelínková, Chalcarzová, Pastulová, Straková. Trenér: Šiller.
Maďarsko - Rakousko 3:1 (17, -23, 22, 16).
Tabulka:
1.Česko55015:510
2.Francie53212:88
3.Maďarsko52310:107
4.Rakousko5051:155

Reklama

Související témata: