Hlavní obsah

Basketbalistky na závěr soustředění v Tunisku porazily domácí tým

MONASTIR

První přípravný zápas před podzimním světovým šampionátem zvládly odehrát české basketbalové reprezentantky na konci svého regeneračního pobytu v Tunisku. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka v pondělí večer v Monastiru zdolaly domácí tým 65:56 a dnes už zamířily zpět do České republiky.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kateřina Elhotová (vlevo), trenér Lubor Blažek (uprostřed) a Markéta Bednářová po losování mistrovství světa.

Článek

Češky, kterým v Africe chyběly podkošové opory Michaela Ferančíková a Ivana Večeřová z rodinných důvodů a Jana Veselá, která nastupuje v zámořské WNBA za Seattle, proti Tunisku dlouho dominovaly a po třech čtvrtinách měly až osmnáctibodový náskok. Pak polevily v obraně a nechaly soupeřky, aby manko snížily.

V Tunisku českým hráčkám skončila lehčí část přípravy. Po odpočinku v Lázních Bělohrad a u moře se tým znovu sejde v neděli ve Špindlerově Mlýně před kondičním soustředěním.

Ještě před tím si pětice reprezentantek ve středu v Ostravě vyzkouší roli modelek na přehlídkovém molu. Kateřina Elhotová, Markéta Bednářová, Hana Horáková, Eva Vítečková a Petra Kulichová vystoupí v ostravském hotelu Park Inn na přehlídkovém molu, aby předvedly šaty, které vytvořily s pomocí studentek posledního ročníku Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v Praze.

Reklama