Hlavní obsah

Házenkář Jícha byl zvolen nejlepším hráčem bundesligy

Házenkář Filip Jícha byl zvolen nejlepším hráčem německé bundesligy. Kanonýr Kielu, s kterým vyhrál v neděli Ligu mistrů, zvítězil v anketě klubových manažerů s velkou převahou. Ocenění převezme v neděli v rámci berlínského exhibičního zápasu All Star, do kterého byl podruhé v kariéře nominován za tým světa, který vyzve německou reprezentaci.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Házenkář Filip Jícha skóruje proti Slovinsku.

Článek

Osmadvacetiletý Jícha prodloužil nadvládu hráčů Kielu v anketě - před ním ji vyhráli Francouzi Nikola Karabatic (2007 a 2008) a loni Thierry Omeyer.

"Ještě že nejsem manažer, protože je to zatraceně těžká volba. V bundeslize je 20 až 25 hráčů, kteří by mohli být první. Prakticky v každém mužstvu je aspoň jeden hráč světového formátu," komentoval Jícha své vítězství na klubovém webu. Je to pro něj další individuální ocenění poté, co obhájil pozici nejlepšího střelce Ligy mistrů. Skvělou sezónu může korunovat v německé lize, kterou před finišem Kiel vede s jednobodovým náskokem na Hamburk a útočí na šestý titul za sebou.

Za českým reprezentantem skončili v anketě dánský mistr Evropy z roku 2008 Hans Lindberg z Hamburku a Uwe Gensheimer z týmu Rhein-Neckar Löwen. Mezi elitní trojici se neprosadil polský brankář Rhein-Neckaru Löwen Slawomir Szmal, který byl v minulém týdnu vyhlášen nejlepším házenkářem světa za uplynulý rok.

Reklama

Související témata: