Hlavní obsah

Basketbalistky se po návratu z Tuniska začnou více věnovat hře

OSTRAVA

České basketbalové reprezentantky ukončily první blok přípravy na světový šampionát, který se na podzim uskuteční v Karlových Varech, Brně a Ostravě. Rekondiční fázi ukončily týdenním pobytem v Tunisku, nyní se už tým kouče Lubora Blažka ve větší míře zaměří na kondici a herní průpravu.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Petra Kulichová (vlevo) se snaží zakončit přes Zane Temanovou z Lotyšska. Ilustrační foto.

Článek

Trenér si pochvaloval, že v Tunisku se podařilo kádr stmelit i dát dohromady po zdravotní stránce. "Ukázalo se, že po skončení ligového ročníku měla řada hráček drobné zdravotní problémy. Pobyt v Tunisku nám prospěl, hráčkám se tam hodně líbilo, splnilo to svůj účel," řekl dnes novinářům Blažek.

Regeneraci tým částečně skloubil i s aktivním odpočinkem. Soustředění završil výhrou 65:56 nad Tuniskem. "Předtím jsme si jen dvakrát zatrénovaly v Monastiru, ale bylo vidět, že máme velkou chuť hrát. Nasazení a dojem ze hry byl dobrý," řekla za hráčky Kateřina Zohnová.

Další část přípravy zaměřenou na kondici reprezentantky odstartují v neděli ve Špindlerově Mlýně. Následovat bude přesun do Trutnova, kde se od 15. do 17. června basketbalistky třikrát střetnou s Čínou.

"To je už kvalitní světový tým. Naposledy na olympiádě s ním Česká republika o šestnáct bodů prohrála. Byli bychom rádi, kdybychom sehráli co nejvyrovnanější utkání, i když v basketbalové přípravě zatím nejsme moc daleko," uvedl Blažek.

Reklama