Hlavní obsah

Do Kielu za Jíchou má namířeno i další házenkářský reprezentant Kubeš

KIEL

Kádr elitního házenkářského klubu z německého Kielu by se od nové sezóny měl rozrůst o českého reprezentanta Daniela Kubeše. Dvaatřicetiletý obranář své současné působení v konkurenčním Lemgu končí a podle oficiálního serveru Českého házenkářského svazu se stane novým spoluhráčem Filipa Jíchy.

Foto: Ivo Dudek

Daniel Kubeš (uprostřed).

Článek

"Vše je na hodně dobré cestě, ale smlouva ještě podepsána nebyla. Oficiálně můj transfer není potvrzen, protože díky nabitému kalendáři se vedení obou týmů nestačilo sejít k finální schůzce," uvedl Kubeš pro web.

Dlouholetá opora národního týmu by se tak na vrcholu kariéry měla dočkat angažmá ve špičkovém evropském klubu, který v neděli dosáhl na triumf v Lize mistrů. Pokud nezaváhá v Grosswallstadtu, už v sobotu může Kiel navíc slavit i obhajobu německého titulu.

Důvodem jsou finance 

Jedním z důvodů předčasného odchodu Kubeše z Lemga jsou finance. Klub škrtá v rozpočtu. "Lemgo musí pro příští sezónu vyjít s menším rozpočtem a už tu nebude tak kvalitní tým," uvedl Kubeš, jehož reprezentační spoluhráč Martin Galia ale za čerstvého vítěze Poháru EHF bude chytat nadále.

Odchovanec pražské Slavie, který na svou zahraniční anabázi vyrazil už v roce 2001 do švédského Halmstadu, obleče v bundeslize už čtvrtý dres. Postupnými kroky přes Lübbecke, Nordhorn a Lemgo by měl dorazit až na nejprestižnější adresu.

"Hrát v Kielu mě hrozně láká. Chci poznat to, proč jsou pořád první a jak to v klubu funguje. Já jsem relativně v závěru své házenkářské kariéry a nyní mám šanci hrát v nejlepším celku světa," prohlásil Kubeš.

Reklama

Související témata: