Hlavní obsah

Brněnské mistryně posílí dvě švédské basketbalistky

BRNO

Basketbalistky mistrovského Frisco Sika Brno posílí dvě švédské reprezentantky, křídelní hráčka Frida Eldebrinková a pivotka Louice Halvarssonová. Obě ve svých předchozích působištích získaly mistrovský titul a v týmu čtrnáctinásobných českých šampionek by měly nahradit odcházející Zuzanu Žirkovou a Petru Kulichovou.

Článek

Dvaadvacetiletá Eldebrinková odehrála minulou sezonu v Tarbes, kde byla s průměrem 14 bodů na zápas jednou z hlavních strůjkyň vítězství ve francouzské lize. V eurolize byla 174 centimetrů vysoká hráčka druhou nejlepší střelkyní týmu (14,7 bodu na zápas) a například Brnu ve dvou vzájemných zápasech dala 36 bodů.

O rok mladší Halvarssonová měří 189 cm a v předchozí sezoně si ji vybral ruský velkoklub Spartak Moskva. Na začátku tohoto roku však odešla po oboustranné dohodě na hostování do polské Gdyně, s kterým rovněž vyhrála ligu. Také Halvarssonová odehrála v eurolize zápas proti Brnu a dala v něm deset bodů.

"Obě jsou mladé a nechybí jim talent. Potřebují však ještě získat více zkušeností v Evropské lize," uvedl asistent brněnského trenéra Milan Veverka, jenž obě hráčky před třemi lety vedl ve švédské juniorské reprezentaci.

Reklama

Související témata: