Hlavní obsah

Boston srovnal krok s Lakers, zářil náhradník Davis

Basketbalisté Bostonu porazili ve čtvrtečním čtvrtém finále NBA doma Los Angeles Lakers 96:89 a srovnali stav série na 2:2. Klíčovou roli hrál tentokrát náhradník Glen Davis, který v poslední čtvrtině strhl vedení na stranu domácích. Pátý zápas se bude hrát v neděli v noci znovu v Bostonu, pak se série přestěhuje do Kalifornie.

Foto: Mike Segar, Reuters

Euforie v barvách Bostonu Celtics. Na záda Glena Davise skáče Nate Robinson.

Článek

Obhájce trofeje z Los Angeles vedl po třech čtvrtinách o dva body. Znovu zářil Kobe Bryant, který nasbíral 33 bodů, včetně šesti trojek. Dobře mu sekundoval Pau Gasol s 21 body, ale další spoluhráči jim tentokrát moc nepomohli. Pivot Andrew Bynum, jehož trápí zraněné koleno, byl na hřišti jen necelé dvě minuty a převaha domácích pod košem hlavně v závěru narůstala.

V poslední čtvrtině své slavnější spoluhráče zastínil Davis, přezdívaný Big Baby. "Cítil jsem se jako šelma. Po pravdě řečeno, cítil jsem, že mě nikdo nezastaví," líčil své pocity Davis.

Spolu s Rayem Allenem devítibodovou šňůrou zajistili domácím vedení a Lakers už nedokázali odpovědět. Nejlepším střelcem vítězů byl kapitán Paul Pierce s 19 body, Davis zaznamenal o jeden méně.

Kouč hostů Phil Jackson přiznal, že domácí si vítězství vydřeli bojovností. "My lépe stříleli, ale rozdíl byl v tom, že oni měli mnohem více šancí. Získávali ztracené míče, klobouk dolů před jejich houževnatostí," dodal Jackson.

Klíčovou závěrečnou čtvrtinu odehráli na straně Celtics prakticky pouze hráči z lavičky. Když kouč Doc Rivers viděl, jak jim to jde, s návratem hvězd čekal.

"Bože, najednou mě Rondo i všichni ostatní přemlouvali, ať je tam nechám. Volali: nestahujte je, nestahujte je. A to bylo na tom skvělé. Nepamatuju, že by tolik lavička povzbuzovala, a byli to právě hráči základní pětky," dodal Rivers.

Finále play-off NBA - 4. zápas
Boston - LA Lakers 96:89 (stav série 2:2).

Reklama