Hlavní obsah

Ve finále ragbyové extraligy se Tatra Smíchov utká se Slavií

PRAHA

Ve finále ragbyové extraligy se utkají hráči Tatry Smíchov a Slavie Praha. V dnešních semifinálových zápasech Tatra porazila Říčany 17:14 a Slavia zdolala Spartu stejným poměrem bodů. Finále se bude hrát v pražském Edenu v sobotu 19. června od 17:00. Na třetím místě skončily Říčany, čtvrtá Sparta.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Na hřišti obhájce titulu Tatry patřila mistrům první polovina zápasu, ve které položili tři pětky, zatímco soupeř jen jednu. Po změně stran převzali iniciativu Středočeši a po Rohlíkově pětce se dostala hra do varu. Tatra však tříbodový náskok uhájila.

"V první půli jsme byli lepší my, ve druhé Říčany, ale herní štěstí stále nakonec na naší straně," konstatoval kouč Tatry Filip Vacek. "Kdo fandil Tatře nebo byl nestranným divákem, tak se mu utkání muselo líbit. Chtěli jsme do finále, nevyšlo to," uvedl trenér Říčan Antonín Brabec. "Některé dobře rozeběhnuté akce jsme bohužel nedotáhli do konce," podotkl říčanský kapitán Martin Pekárek.

V derby pražských S vedla Sparta už od první minuty. Pětku pak položili i domácí, ale Sparta byla stále o trestný kop napřed. Dvacet minut před koncem zápasu se slávistům podařilo dostat do vedení 12:11, ale protože Fojtík neměl svůj den a nedokázal proměňovat trestné kopy, Slavii další body nepřipsal.

Sparta se tak znovu dostala do vedení 14:12. Do konce zápasu zbývaly dvě minuty, když domácí rojník Ladislav Vondrášek proběhl kolem mlýna a bodoval v brankovišti. Skóre 17:14 pro slávisty už nezměnil ani trestný kop Pavla Vokrouhlíka.

"Kdyby jej Pavel proměnil, prodlužovalo se, a to už by někteří hráči těžko fyzicky zvládli. Nestalo se tak, a proto příští týden budeme hrát v Synot Tip aréně své první finále," řekl hrající trenér Slavie Jan Fojtík. "Dali jsme první pětku, sahali jsme po výhře, soupeř měl však více štěstí," poznamenal trenér Sparty Petr Michovský.

Semifinále play off ragbyové extraligy:
Tatra Smíchov - Říčany 17:14 (17:7)
Body: P. Hocke, P. Procházka a Rýdlo po 5, Honner 2 - Čamrda a Rohlík po 5, Nevický 4. Rozhodčí: Bednařík, Heřman, Rázga. Pětky: 3:2.
Slavia Praha - Sparta Praha 17:14 (7:11)
Body: Pešek, J. Šťastný a Vondrášek po 5, Fojtík 2 - Vokrouhlík 6, Sulamanidze 5, Schneider 3. Rozhodčí: Čekal, Tůma, Breburda. Pětky: 3:1.
Baráž o postup do extraligy - první zápas:
Bystrc - Olomouc 5:20.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články