Hlavní obsah

Boston dělí jediná výhra od osmnáctého triumfu v NBA

BOSTON

Basketbalisté Bostonu porazili v pátém finále NBA doma Los Angeles Lakers 92:86, v sérii vedou 3:2 a jediná výhra je dělí od rekordního osmnáctého triumfu v lize. Šestý zápas se bude hrát v úterý v Los Angeles.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Kobe Bryant z LA Lakers (vpravo) se snaží zastavit průnik Paula Pierce z Bostonu.

Článek

Domácí táhl k vítězství především kapitán Paul Pierce. Ve svém nejlepším finálovém zápase zaznamenal 27 bodů a spolu s Kevinem Garnettem a Rajonem Rondem dokázali vymazat 38 bodů skvělého Kobeho Brynta. Hvězda hostí zářila hlavně v třetí čtvrtině, během níž zaznamenala 19 bodů, z toho tři trojky, ale na zlikvidování náskoku Bostonu to nestačilo.

Lakers se v závěru přiblížili až na pět bodů, ale v poslední minutě Ron Artest neproměnil dvě šestky a domácí vedení ubránili. "Nechtěli jsme jet ke dvěma zápasům do Los Angeles s tím, že budeme prohrávat 2:3. Takže tohle byl pro nás nejdůležitější zápas roku. A každé další utkání je stále důležitější," uvedl Pierce.

Venku jsou skvělí 

Basketbalistům Bostonu teď stačí vyhrát jeden ze dvou zápasů v Los Angeles a budou slavit. Přitom na palubovce Lakers se jim daří a v této sezóně tam už dvakrát uspěli. "Celý rok dokazujeme, že jsme venku skvělí. Takže teď se to musíme pokusit potvrdit," dodal kapitán Celtics.

Úřadující šampióni oproti tomu mají nůž na krku, první porážka pro ně bude znamenat konec sezóny. "Je to docela výzva, ale tak to prostě je. Čekají nás dva domácí zápasy, které musíme vyhrát, takže se obujeme a vyrazíme do práce," poznamenal kanonýr Bryant, nejužitečnější hráč loňského finále.

Finále play-off NBA - 5. zápas
Boston - LA Lakers 92:86 (stav série 3:2).

Reklama

Související témata: