Hlavní obsah

České basketbalistky prohrály v první přípravě s Čínou

TRUTNOV

České basketbalistky prohrály v prvním ze tří přípravných utkání v Trutnově s Čínou 71:75. O výsledku rozhodla třetí čtvrtina, kterou Číňanky vyhrály rozdílem deseti bodů. Úterní zápas se po dohodě trenérů hrál "za zavřenými dveřmi" bez diváků. Další dva duely jsou v Trutnově na programu ve středu a ve čtvrtek vždy od 18:00.

Článek

Trenér domácího výběru Lubor Blažek nechal odpočívat dvě opory Hanu Horákovou a pivotku Petru Kulichovou. Záměrem bylo vyzkoušet další hráčky, které ještě bojují o nominaci na MS.

Blýskla se zejména pivotka Ilona Burgrová, která odehrála jeden ze svých nejlepších zápasů v reprezentaci. Přeskákala čínské podkošové hráčky a dařilo se jí i v koncovce, s 14 body byla nejlepší střelkyní českého týmu.

V prvním poločase měly české basketbalistky hru pod kontrolou, přesněji kombinovaly a hrály pozorně v obraně. Do přestávky získaly šestibodový náskok.

Po změně stran ale doplatily na několik zbytečných chyb v rozehrávce, které Číňanky pohotově potrestaly. V poslední čtvrtině se hra vyrovnala, navzdory snaze už ale český tým výsledek neotočil.

Přípravný zápas basketbalistek v Trutnově
Česko - Čína 71:75 (21:18, 42:26, 55:59)
Nejvíce bodů ČR: Burgrová 14, Elhotová 12, Vítečková 11, Hanušová 8, Bednářová 7.

Reklama

Související témata: