Hlavní obsah

Univerzitní trenér Izzo se překvapivě vykašlal na nabídku Clevelandu

EAST LANSING

Trenér univerzitního basketbalového celku Michigan State Tom Izzo odmítl nabídku vést v NBA Cleveland Cavaliers. Vedení týmu, který možná v létě opustí jedna z největších hvězd soutěže LeBron James, propustilo po vypadnutí ve čtvrtfinále play off s Bostonem kouče Mika Browna.

Foto: Al Goldis, ČTK/AP

Univerzitní kouč Tom Izzo v objetí svých svěřenců.

Článek

Izzo, jenž v klubu Michigan State Spartans působí od roku 1983, dal trochu překvapivě přednost výchově další generace hvězd před angažmá, které by většina jeho kolegů brala téměř bez rozmýšlení. "Nebudu koučovat hvězdy v NBA, ale v NCAA," řekl na tiskové konferenci.

Jedním z důvodů, proč Izzo nabídku odmítl, byl fakt, že se mu nepovedlo mluvit přímo s Jamesem, ale pouze s lidmi z jeho okolí. Opoře Clevelandu končí 30. června smlouva a zatím se jasně nevyjádřila, zda bude v týmu Cavaliers pokračovat.

"Je stoprocentní pravda, že tohle by jeden z hlavních faktorů (odmítnutí). Nebyl to jediný důvod, ale rozhodně měl svou váhu," uvedl Izzo, jenž si mohl v NBA vydělat šest miliónů dolarů ročně, tedy dvakrát více než dosud.

V Clevelandu jeho rozhodnutí akceptovali a pokračují v hledání Brownova nástupce. Dalšími adepty jsou podle agentury AP bývalý kouč New Jersey a New Orleans Byron Scott, asistent v Milwaukee Kelvin Sampson a někdejší kouč Atlanty a asistent v Clevelandu Mike Woodson.

Reklama

Související témata: