Hlavní obsah

VIDEO: Lakers udržely ve finále NBA i famózní smeče "létajícího" Browna

LOS ANGELES

Ten člověk vypadá, jako kdyby snad létal. Dokáže předvést neuvěřitelný výskok a poté nekompromisně zasmečuje. Basketbalista Los Angeles Lakers Shannon Brown předvedl v šestém zápase finálové série mezi Lakers a Bostonem několik parádních smečí a i jeho zásluhou rozhodne o novém vítězi NBA až sedmý zápas.

Foto: ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Lakers Shannon Brown

Článek

Hvězdné okamžiky Browna nastaly hlavně ve třetí čtvrtině zápasu. Nejprve se díky dobré defenzivní práci Gasola dostal k míči Kobe Bryant a nechal svého spoluhráče vyniknout zcela osamoceného pod košem. A poté Pau Gasol načechral balon ještě za trojkovou hranicí a Brown jej nádherně jednou rukou napálil do koše znovu.

Shannon Brown předváděl parádní smeče už v semifinále s Phoenixemfoto: ČTK/AP

Brown přitom nepatří mezi klíčové hráče Lakers a většinou sedí jen na střídačce. V play-off si zatím zahrál v průměru 14 minut za zápas, to je sotva polovina největších hvězd. Ale tentokrát využil svoji šanci perfektně.

Rozehrávku Kobe Bryanta pečlivě pozoruje herec Jack Nicholsonfoto: Reuters/Alex Gallardo

"Dostal jsem příležitost, tak jsem se snažil svoje minuty na palubovce co nejvíce využít," řekl Brown po zápase. "Když nehraju, jsem zklamaný. Pokud navíc prohrajeme, tak se cítím mizerně, protože mám pocit, že jsem mohl na hřišti pomoct. Snažím se být i na lavičce stále připravený," dodal.

Reklama