Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Kubala a Beneš chtějí v Praze atakovat bednu

PRAHA

Nejlepší česká beachvolejbalová dvojice Petr Beneš a Přemysl Kubala by chtěla na pražském turnaji Světového okruhu zopakovat výkon z Polska, kde v květnu obsadila sedmé místo a vyrovnala svůj nejlepší společný výsledek. Do štvanické hlavní soutěže vstoupí ve čtvrtek.

Článek

Pomoc jim může i pozice devátého nasazeného páru, podle Beneše to však nějakou podstatnou výhodu nepředstavuje.

"Tak vysoké nasazení je příjemné, je to díky tomu, že jsme domácí, ale stejně rozhodne momentální výkonnost. V Myslowicích jsme skončili sedmí, i když jsme byli nasazení jako číslo 28," prohlásil Beneš na středeční tiskové konferenci.

Je mu 35 let, Kubala je ještě o rok starší. Ve světové špičce však taková čísla rozhodně nejsou výjimkou. "Beach je spíš vytrvalostní záležitost, přirovnal bych to třeba k lyžařským závodům na 50 kilometrů, kde se taky prosazují starší a zkušenější běžci. Jde o to vydržet i tři nebo čtyři zápasy za den," řekl Beneš.

Na turnaji v Polsku porazili i olympijského vítěze Emanuela z Brazílie, což jen potvrdilo vyrovnanost širší špičky. "V koncovkách pak už rozhoduje především hlava. Důležité je soustředit se na příští míč bez ohledu na to, jaké je skóre," poznamenal Beneš.

Ani sedmé místo na elitním okruhu nemusí být jejich maximem, výš by chtěli zaútočit třeba právě v Praze. "Musíme to prostě zkoušet. Pořád atakovat přední příčky, a když budeme pravidelně v šestnáctce nebo v desítce, tak třeba jeden turnaj uletí," podotkl český reprezentant.

Reklama