Hlavní obsah

Čistka v kádru basketbalistů Brna, vedení se spolehne na cizince

Výraznou obměnou prochází po nevydařené sezóně kádr basketbalistů Brna, kteří skončili po základní části na předposledním jedenáctém místě a nedostali se do play off. Vedení klubu se rozloučilo se sedmi hráči a zcela změnilo strategii. Místo českých hráčů bude spoléhat na cizince.

Článek

Výraznými posilami mají být dva Američané: rozehrávač Emmanuel Holloway z německého Hannoveru a 213 cm vysoký pivot Stephen Castleberry z Poděbrad.

Dále přichází z Opavy Viktor Cvek a kádr doplní dva osmnáctiletí basketbalisté Filip Svoboda a Filip Šmíd. Vedení počítá ještě s jednou zahraniční posilou v rámci zemí EU.

Cílem Brňanů v příští sezóně bude umístění v horní polovině tabulky, neboť se chtějí střetnout s Nymburkem, který vstoupí do ligy až v nadstavbové části. "Rozhodli jsme se pro léčbu řezem, změníme i herní styl. Chceme hrát atraktivně pro diváky," uvedl na středeční tiskové konferenci trenér Josef Jelínek.

Vedení se po sezóně rozloučilo s šesticí Miloš Drča, Jakub Gazda, Jiří Holanda, Tomáš Šustek, Štěpán Vrubl a Peter Majerík. Odešel i Jiří Černošek, s nímž se klub nedomluvil na podmínkách. "Šest hráčů z loňského kádru zůstalo a šest bude nových," uvedl sportovní ředitel Jiří Hofírek.

Trenér Jelínek si nejvíce slibuje od rozehrávače Hollowaye. "Měl by vtisknout naší hře řád. Loni odehrál svoji první sezonu v Evropě. Jeho předností je kromě útočné hry také velmi dobrá defenziva," řekl kouč. Společnou přípravu odstartují Brňané 2. srpna, v kompletním složení i se zahraničními posilami se sejdou o dva týdny později.

Reklama

Související témata: