Hlavní obsah

VIDEO: Veselý se zapojil do bitky basketbalistů ve finále srbské ligy

BĚLEHRAD

Ošklivý závěr měl ve středu druhý finálový zápas basketbalového play-off v Srbsku. Duel mezi Partizanem Bělehrad a překvapivým finalistou Hemofarmem Vršac byl minutu před koncem přerušen pro hromadnou bitku všech hráčů. Zbytek utkání se dohrávalo jen se třemi basketbalisty na obou stranách. Mezi aktéry bitky byla i česká hvězda Partizanu Jan Veselý.

Foto: Marko Djurica , Reuters

Jan Veselý (vlevo) v obležení hráčů Olympiakosu

Článek

Domáci Vršac prohrával minutu před koncem o čtyři body, když jeho hráče Katiče pdo košem zápasnickým chvatem sundal k zemi Marič. Okamžitě se na něj vrhli tři hráči Vršace, svému parťákovi se vydal na pomoc Veselý.

Stačilo pár vteřin a už se do sebe pustili všichni hráči ze střídaček a na palubovce bylo pořádně rušno. Diváci v prvních řadách raději vyklidili svá místa. Habáni z obou týmů se nešetřili a kromě pěstí někteří z nich neváhali použít ani kopance. Jan Veselý si z bitky odnesl roztržený ret.

Celkem osmnáct hráčů bylo nakonec vyloučeno, zbylé vteřiny utkání se hrálo jen ve třech proti třem. Zápas nakonec skončil vítězstvím Partizanu 86:81, ve finálové sérii vede už 2:0 na zápasy. Další utkání je na programu v pátek.

Reklama

Související témata: