Hlavní obsah

Odolena Voda se vrací po šesti letech do volejbalové extraligy

PRAHA

Do volejbalové extraligy mužů se po šesti letech vrátí Aero Odolena Voda. Slavný klub ze středočeské obce nedaleko Prahy v minulosti sedmkrát vybojoval titul mistra republiky, v roce 2004 však po zisku posledního z nich přešel do Kladna. Nyní mu k návratu pomohlo rozšíření nejvyšší domácí soutěže na 12 účastníků.

Článek

Místní nadšenci totiž volejbal v Odolena Vodě po čase opět vzkřísili a prvoligový tým s řadou bývalých reprezentačních hvězd se už v minulých letech netajil ambicemi na návrat mezi domácí elitu. Poté co správní rada svazu na počátku června schválila návrh na doplnění extraligy na 12 mužstev, odmítly postup Dobřichovice i EGE České Budějovice.

"Další na řadě bylo družstvo Aero Odolena Voda," řekl v pondělí koordinátor svazu Ivan Iro. Podle původních plánů přitom svaz zamýšlel znovu do nejvyšší soutěže zařadit juniorský reprezentační výběr.

V úvodním kole extraligy přivítá Odolena Voda 7. října celek Zlína. První očekávané derby s mistrovským Kladnem je podle rozpisu soutěže naplánováno na 16. října do haly obhájců titulu, odveta je na programu 4. prosince.

Reklama

Související témata: