Hlavní obsah

Vítězné basketbalisty Lakers vítaly desetitisíce fanoušků

LOS ANGELES

Basketbalistům Los Angeles Lakers se po zisku mistrovského titulu v NBA dostalo bouřlivých ovací od tisíců fanoušků, kteří je vítali v ulicích kalifornského města. Podle policie se pondělní oslavy obešly bez vážnějších incidentů, sedm lidí bylo zadrženo za menší přestupky.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Superstar Lakers Kobe Bryant slavil s dcerou Giannou a manželkou Vanessou.

Článek

Lakers ve čtvrtek obhájili titul díky výhře 83:79 v rozhodujícím sedmém utkání proti Bostonu. Nyní si nejen základní pětka Kobe Bryant, Pau Gasol, Andrew Bynum, Derek Fisher a Ron Artest vychutnávala ovace na obřím trucku. Konvoj, v němž nechyběly ani hasicí vozy, se pomalu sunul zlato-fialovým davem tříkilometrovou ulicí směrem k domácí hale Staples Center.

Vedle aktuálních hrdinů, kteří získali pro klub 16. titul v historii, se příznivcům Lakers ukázaly také slavné osobnosti minulosti Magic Johnson a Kareem Abdul-Jabbar. Chyběl naopak kouč Phil Jackson, jenž musel na plánovanou zdravotní prohlídku.

Artest si užíval za trenéra 

Právě jeho zdravotní stav rozhodne o tom, zda bude v trenérské funkci pokračovat. "Je to můj nejoblíbenější trenér. Užívám si to tu za něj," prohlásil Artest.

Na rozdíl od pondělní poklidné jízdy šampiónů se oslavy přímo po čtvrtečním zápase neobešly bez výtržností. Lidé zapalovali ohně, ničili výlohy a házeli předměty po policistech, kteří museli 42 osob zadržet.

Reklama

Související témata: