Hlavní obsah

Basketbalistky si vyzkouší před MS halu v Karlových Varech

České basketbalistky uzavřou úvodní etapu přípravy na mistrovství světa turnajem v Karlových Varech. Prostředí haly, v níž se odehraje na přelomu října a září finálová část světového šampionátu, si tým Lubora Blažka a Martina Petrovického vyzkouší od pátku do neděle v zápasech s domácí prvoligovou Lokomotivou, Rumunskem a Tuniskem.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Jedna z reprezentačních opor Hana Horáková (vlevo).

Článek

"Potřebujeme poznat před mistrovstvím světa nejrůznější herní styly. Proto jsme například pozvali reprezentaci Tuniska," vysvětlil volbu soupeřů trenér Blažek, jehož tým v minulém týdnu vyhrál dva ze tří zápasů proti Číně.

S Tuniskem se reprezentace utkala už koncem května, kdy na závěr relaxačního soustředění u moře v Monastiru porazila africký celek 65:56. "Ten zápas představoval velmi zajímavou konfrontaci se silovým pojetím hry," uvedl Blažek. Podobný herní styl očekává i od rumunského národního týmu.

Po turnaji v Karlových Varech budou mít basketbalistky dovolenou a k další přípravě se sejdou 19. července při třídenním kontrolním srazu a testování v Nymburce. "Většina hráček má za sebou velmi náročnou sezónu a potřebuje si odpočinout," poznamenal hlavní kouč.

Program turnaje v Karlových Varech:
Pátek 25. června: 17:00 Česko - Karlovy Vary, 19:30 Tunis - Rumunsko.
Sobota 26. června: 17:00 Tunis - Karlovy Vary, 19:30 Rumunsko - Česko.
Neděle 27. června 13:30 Karlovy Vary - Rumunsko, 16:00 Česko -Tunis.

Reklama

Související témata: