Hlavní obsah

Nymburk si v září zahraje kvalifikaci o Evropskou ligu

PRAHA

Basketbalisté Nymburka si na přelomu září a října poprvé zahrají o účast v Evropské lize, nejprestižnější klubové soutěži kontinentu. Středočeši byli jako čeští mistři zařazeni do tříkolové kvalifikace společně s dalšími 15 týmy a jen nejlepší dva celky získají právo účasti v Eurolize.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalisté Nymburka oslavují zisk sedmého mistrovského titulu v řadě.

Článek

Losování kvalifikace se uskuteční 8. července, hrát se bude klasickým vyřazovacím způsobem doma-venku na dva zápasy. V případě "remízy" rozhoduje o postupujícím do dalšího kola skóre. Pokud by sedminásobní čeští šampioni v boji o Euroligu neuspěli, mají jistotu startu v Eurocupu, který je v hierarchii soutěží hned pod ní.

Jistou účast v Eurolize už má 22 špičkových týmů. Určitě si v ní zahraje český reprezentant Jan Veselý s Partizanem Bělehrad, jenž se letos se srbským týmem dostal až do Final Four celé soutěže, kde Partizan skončil čtvrtý.

Na soupisce vítězné Barcelony stále také figuruje Luboš Bartoň. Naopak Jiří Welsch se už v dresu Málagy v nejlepší evropské soutěži nepředstaví, protože po čtyřech letech v klubu končí.

Účastníci kvalifikace Evropské ligy:
Alba Berlín, Villeurbanne (Fr.), Riga, Chimki Moskva, Budivelnyk (Ukr.), Nymburk, Roanne (Fr.), Groningen (Niz.), Galil Gilboa (Izr.), Buducnost Podgorica (Č. Hora), Vršac (Srb.), Le Mans (Fr.), Maroussi Atény, Caserte (It.), Charleroi (Belg.), Kazaň (Rus.).
Jistí účastníci EL:
Milán (It.), Gdyně (Pol.), Bamberg (Něm.), Tau Vitoria (Šp.), Cholet (Fr.), CSKA Moskva, Efes Istanbul, Fenerbahce Istanbul, Cibona Záhřeb, Vilnius, Lottomatica Řím, Maccabi Tel Aviv, Siena (It.), Olympiakos Pireus, Panathinaikos Atény, Partizan Bělehrad, Valencie, Real Madrid, Barcelona, Málaga, Olimpija Lublaň, Žalgiris Kaunas.

Reklama

Související témata: