Hlavní obsah

Basketbalisté Chicaga mají nového kouče a líčí na hvězdné posily

CHICAGO

Novým trenérem basketbalistů Chicaga Bulls byl jmenován Tom Thibodeau. Dosavadní asistent Doka Riverse v Bostonu Celtics podepsal se šestinásobnými šampiony NBA smlouvu na dva roky s opcí na další sezonu, která mu vynese 6,5 milionu dolarů.

Foto: John Gress, Reuters

Derrick Rose v dresu Chicaga.

Článek

Dvaapadesátiletý Thibodeau dostane šanci na postu hlavního trenéra poprvé v kariéře, během níž strávil NBA 18 let jako asistent. Naposledy pomáhal tři roky Riversovi v Bostonu, s kterým získal předloni mistrovský titul a letos byl účastníkem prohraného finále s Los Angeles Lakers.

"Splnil se mi sen," prohlásil nástupce Vinnyho Del Negra, jenž byl odvolán po porážce v prvním kole play off. Chicago tak podruhé za sebou vsadilo na trenérského nováčka.

Bulls mají před novou sezonou velké plány a hodlají v létě zabodovat na trhu s volnými hráči, mezi kterými budou hvězdy jako LeBron James, Dwyane Wade či Chris Bosh. "Tohle angažmá má co nabídnout. Je to klub s úžasnou tradicí, skvělé město. Nevím, proč by o něm jakýkoli volný hráč neměl uvažovat," prohlásil Thibodeau.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články