Hlavní obsah

Basketbalistky v úvodu turnaje v K. Varech porazily domácí tým

KARLOVY VARY

České basketbalistky v prvním utkání přípravného turnaje v Karlových Varech porazily domácí ligový tým 87:49. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka tak před podzimním světovým šampionátem v České republice vyhrály čtvrtý z pěti testovacích zápasů.

Článek

Páteční prověrka v karlovarské hale, kde vyvrcholí i mistrovství světa, však byla mnohem lehčí než předchozí duely v Tunisku s tamní reprezentací a především trojzápas s Čínou z minulého týdne v Trutnově, v němž Češky se čtvrtým týmem z poslední olympiády dvakrát uspěly.

Zápas s Karlovými Vary měl jasný průběh, už v poločase národní tým vedl o 30 bodů. Z hráček, které bojují o nominaci na MS, se blýskla hlavně Michaela Zrůstová, autorka 20 bodů a tří úspěšných trojek ze čtyř pokusů. "Zápas splnil účel, i když družstvu v některých okamžicích za výrazného vedení trochu scházela koncentrace. Naopak pro Vary to bylo hodně prestižní," uvedl Blažek.

Ten dnes neměl k dispozici kapitánku Hanu Horákovou, která má místo turnaje v Karlových Varech volno z osobních důvodů. Dnes nenastoupily ani Tereza Pecková, Petra Kulichová, Edita Šujanová a Romana Hejdová. V sobotu Češky sehrají druhé utkání na turnaji proti Rumunsku, v neděli se utkají na závěr s Tuniskem.

Česká republika - Karlovy Vary 87:49 (20:7, 45:15, 67:29).
Nejvíce bodů: Zrůstová 20, Vítečková 12, Hanušová 9, Elhotová 8, Ferančíková 7 - Větrovcová 10, Chlebovcová 9.

Reklama