Hlavní obsah

České basketbalistky vyhrály suverénně turnaj v Karlových Varech

KARLOVY VARY

České basketbalistky vyhrály s přehledem turnaj v Karlových Varech, na němž všechny soupeřky porazily rozdílem třídy. V nedělním závěrečném utkání zdolaly Tunisko vysoko 115:37. Druhá skončila Lokomotiva Karlovy Vary, která porazila Rumunsko 71:54. Zahraniční týmy se neprosadily, třetí skončilo Rumunsko a na posledním místě Tunisko.

Článek

Střelecky si proti Tunisku vedla nejlépe Eva Vítečková, která dala 20 bodů. České basketbalistky na rozdíl od sobotního výpadku v první čtvrtině zápasu s Rumunskem hrály tentokrát koncentrovaně hned od úvodních minut. Hráčky Tuniska se nedokázaly příliš prosadit, chyběla jim nejen rychlost, ale hlavně přesnost. Po změně stran zcela odpadly a ve třetí čtvrtině zaznamenaly pouhé tři body. V českém týmu odpočívaly Elhotová, Zrůstová, Ferančíková a Kulichová.

"Soupeři byli sice slabší, ale vyzkoušeli jsme si hru ve velkém prostoru karlovarské arény," řekl po utkání asistent trenéra Martin Petrovický. "Kladem bylo, že dostaly prostor všechny hráčky. Mohli jsme si vyzkoušet různé herní styly od nátlakové hry až po zónovou obranu," dodal Petrovický.

Konečná tabulka:
1. Česko 3 3 0 319:130 6
2. Karlovy Vary 3 2 1 181:204 5
3. Rumunsko 3 1 2 142:228 4
4. Tunisko 3 0 3 140:230 3

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články