Hlavní obsah

Basketbalistu Veselého láká CSKA, z Partizanu ale prý neodejde

PRAHA

Bývalý kouč Partizanu Bělehrad Duško Vujoševič láká českého basketbalového reprezentanta Jana Veselého do svého nového působiště CSKA Moskva. Na přestup ale podle všeho nedojde, srbský klub Veselého pustit nehodlá.

Foto: Marko Djurica , Reuters

Český basketbalista Jan Veselý v dresu bělehradského Partizanu zavěšuje proti Maccabi Electra.

Článek

Vujoševič do ruského velkoklubu překvapivě zamířil na konci minulého týdne po deseti letech strávených v Partizanu. Pod jeho vedením v minulých dvou sezonách zářil i dvacetiletý Veselý.

CSKA lákal talentovaného Veselého už před třemi lety, kdy ale ostravský odchovanec ze slovinské Lublaně zamířil do Bělehradu. Jakmile do Moskvy odešel Vujoševič, objevily se spekulace, podle kterých jej měl Veselý s další hvězdou Partizanu Aleksandarem Maričem následovat.

Sportovní ředitel bělehradského klubu Dragan Todorič ale dnes prohlásil, že uvolnění Veselého s Maričem nepřichází v úvahu. "Nemáme zájem ani jednoho z nich pustit. Navíc jsou tady oba šťastní," řekl Todorič.

Veselý má v Partizanu, se kterým letos postoupil až do Final Four Evropské ligy a obsadil v ní čtvrté místo, smlouvu až do roku 2013. Před několika týdny se odmítl zúčastnit letošního draftu do zámořské NBA s tím, že se v další sezoně ještě chce rozvíjet v Partizanu. V té době nicméně ještě nevěděl, že strůjce úspěchů Partizanu Vujoševič odejde. Místo Vujoševiče by jej měl trénovat jeho dosavadní asistent Vlada Jovanovič.

Reklama