Hlavní obsah

Basketbalisty Clevelandu bude v NBA trénovat Scott

NEW YORK

Basketbalisty Clevelandu bude v NBA trénovat Byron Scott. Devětačtyřicetiletý bývalý hráč podepsal u týmu Cavaliers čtyřletou smlouvu v den, kdy se největší hvězda klubu LeBron James stal volným hráčem.

Foto: Winslow Townson , ČTK/AP

Nový trenér Clevelandu stále neví, zda bude mít k dispozici LeBrona Jamese.

Článek

Někdejší kouč New Orleans a New Jersey ve funkci nahradil Mikea Browna. Ten byl propuštěn kvůli tomu, že se svými svěřenci, kteří vyhráli základní část, nepřešel druhé kolo play off.

Scott, jenž získal tři prsteny za vítězství v NBA s Los Angeles Lakers, dovedl v letech 2002 a 2003 do finále New Jersey Nets. Před dvěma lety byl během působení v New Orleans zvolen trenérem roku, poté co Hornets dovedl ke klubovému rekordu 56 výher v základní části.

Jeho působení v New Orleans nicméně skončilo vyhazovem na začátku minulé sezóny, kterou Hornets zahájili šesti porážkami v úvodních devíti zápasech.

"Těším se, že budu moci stavět na úspěších, které Cavaliers v minulých sezonách prožili," řekl po svém jmenování Scott, jenž ovšem neví, zda bude moci počítat s hvězdným Jamesem. Nejužitečnějšímu hráči minulých dvou ročníků NBA skončila smlouva a může z Clevelandu odejít. Podle spekulací o něj mají největší zájem v New Jersey a New Yorku.

Reklama

Související témata: