Hlavní obsah

Volejbalistky Klapalová a Háječková budou hrát v Norsku o bronz

STAVANGER

Hana Klapalová a Lenka Háječková budou hrát na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu ve Stavangeru o třetí místo. V semifinále podlehly třetí nasazené brazilské dvojici Antonelliová, Talita 1:2 na sety.

Článek

Jejich posledními soupeřkami na norském grandslamu budou dnes od 16:45 dvojnásobná olympijská vítězka Misty Mayová-Treanorová a její americká spoluhráčka Nicole Branaghová. Vítězné Brazilky ve finále nastoupí proti svým nejvýše nasazeným krajankám Larisse a Julianě.

České hráčky, které se daly dohromady před letošní sezonou, přitom vstoupily do turnaje dvěma prohrami. Pak ale čtyřikrát za sebou zvítězily a jakožto dvacátý nasazený pár nečekaně prošly až do semifinále.

V něm v úvodním setu nezvládly začátek a vzniklou ztrátu už nesmazaly, naopak v druhém dějství dokázaly zprvu nepříznivé skóre otočit. Stejně jako ve všech jejich pátečních duelech tak musel rozhodnout tie-break, ten ale tentokrát česká dvojice prohrála rozdílem šesti bodů.

Stavangerské semifinále je pro Klapalovou a Háječkovou jejich nejlepším společným výsledkem. Loni skončily na Světovém okruhu čtvrté s jinými partnerkami - Háječková v Haagu se Soňou Novákovou, Klapalová v Soulu s Terezou Petrovou.

Petr Beneš a Přemysl Kubala obsadili v mužském turnaji v Norsku sedmnácté místo. V úvodním kole vyřazovací části prohráli s brazilským párem Harley, Pedro ve dvou setech.

Reklama