Hlavní obsah

Házenkář Jícha zvolen nejlepším hráčem bundesligy

Českého házenkáře Filipa Jíchu zvolili trenéři a kapitáni týmů nejvyšší německé soutěže nejlepším hráčem uplynulé bundesligové sezóny. Oznámil to časopis Das Handball Magazin. Opora mistrovského Kielu získala stejné ocenění před měsícem i od klubových manažerů.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Český házenkář Filip Jícha.

Článek

Na druhém místě v tradiční anketě skončil brankář Gummersbachu Goran Stojanovič. Zástupci šestnáctinásobných německých šampionů a letošních vítězů Ligy mistrů ji ovládli už počtvrté v řadě. Loňský ročník vyhrál brankář kielských "zeber" Thierry Omeyer a v letech 2007 a 2008 se v ní radoval francouzský reprezentant Nikola Karabatic.

Pro osmadvacetiletého rodáka z Plzně je to další individuální ocenění ve vydařené sezóně, v níž mu však s národním týmem těsně unikl postup na mistrovství světa ve Švédsku. S přehledem už potřetí zvítězil v anketě o nejlepšího házenkáře Česka a obhájil i titul nejlepšího střelce Ligy mistrů.

Tím byl také na lednovém mistrovství Evropy v Rakousku, kde česká reprezentace skončila osmá a Jícha byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem šampionátu a členem All Star týmu.

Reklama

Související témata: