Hlavní obsah

Basketbalista Nowitzki zůstává v Dallasu, dohodl se na další čtyři roky

Dallas

Německý basketbalista Dirk Nowitzki bude pokračovat v kariéře v NBA v Dallasu. Ačkoli se 213 cm vysoký pivot stal v červenci poprvé v životě volným hráčem a mohl odejít do jiného klubu, dohodl se na smlouvě s Mavericks.

Článek

Dohodnutý čtyřletý kontrakt potvrdil zámořským médiím Nowitzkého agent Holger Geschwindner. Smlouva zatím není oficiální, protože podle pravidel soutěže mohou volní hráči podepisovat kontrakty nejdříve 8. července. Podmínky smlouvy proto nejsou známy, odhadují se na 80-96 miliónů dolarů za čtyři roky. "Je to skvělá smlouva. Líbí se nám," uvedl Geschwindner.

Dvaatřicetiletý Nowitzki strávil v Dallasu od roku 1998 celou svou zámořskou kariéru. V texaském týmu je historicky nejlepším střelcem (22,9 bodu na zápas) a doskakujícím hráčem (8,5).

Nejužitečnější basketbalista NBA za sezónu 2006/07 původně nevyužil opci na příští ročník, v němž si měl vydělat přes 21 miliónů dolarů, a byl volný. Podle médií však vážně neuvažoval o přestupu, a proto se relativně rychle dohodl v Dallasu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články