Hlavní obsah

Thome se dostal na desáté místo v historické tabulce homerunů

Baseballista Jim Thome z Minnesoty se necelé dva měsíce před svými 40. narozeninami dostal do elitní desítky v historické tabulce v počtu homerunů v MLB. Zkušenému pálkaři se podařilo proniknout na desáté místo díky dvěma nechytatelným odpalům v sobotním duelu proti Tampě Bay, která v Minneapolis vyhrála 8:6.

Foto: Andy King, ČTK/AP

Jim Thome v zápase proti Tampě.

Článek

Pětinásobný účastník Utkání hvězd Thome se svým prvním homerunem dotáhl na člena Síně slávy a shodou okolností minnesotskou legendu Harmona Killebrewa. Svým dalším odpalem ho překonal a osamostatnil se s 574 homeruny na desáté příčce.

Dalším Thomeovým cílem bude autor 583 odpalů Mark McGwire, jenž před začátkem sezóny přiznal, že během své kariéry užíval steroidy. Rekordmanem soutěže je s 762 nechytatelnými odpaly Barry Bonds, nad nímž se vznáší dopingové podezření také a kvůli lhaní při vyšetřování aféry kolem laboratoře BALCO čelí u soudu obvinění z křivého svědectví.

Výsledky baseballové MLB:
Národní liga:
Chicago Cubs - Cincinnati 3:1, Atlanta - Florida 4:1, Washington - NY Mets 6:5, St. Louis - Milwaukee 5:12, Pittsburgh - Philadelphia 4:12, Colorado - San Francisco 8:11, San Diego - Houston 1:0, Arizona - LA Dodgers 1:14.
Americká liga:
NY Yankees - Toronto 11:3, Minnesota - Tampa Bay 6:8, Cleveland - Oakland 5:4 (po 10. směně), Detroit - Seattle 6:1, Boston - Baltimore 9:3, Texas - Chicago White Sox 3:1, LA Angels - Kansas City 2:4.

Reklama