Hlavní obsah

Vedení NBA stanovilo platový strop na 58 milionů dolarů

NEW YORK

Vedení basketbalové NBA oproti minulé sezoně mírně navýšilo platový strop pro nadcházející ročník soutěže na 58,044 milionu dolarů. Minimem, které naopak musí kluby vydat na platy hráčů, je 43,533 milionu dolarů, tedy částka odpovídající 75 procentům z platového stropu. Limity vstoupily v zámoří v platnost v noci na dnešek.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Kobe Bryanta (vpravo).

Článek

NBA sice navýšila platový strop pro kluby pouze o 344 tisíc dolarů, ale opět umožňuje i takzvanou daňovou úroveň pro týmy, které budou v tomto ohledu potřebovat uplatnit některou z možných výjimek. Tato daňová hranice je 70,307 milionu dolarů, ovšem s podmínkou, že za každý dolar, o který klub tuto stanovenou částku překročí, zaplatí stejnou částku vedení ligy.

Také při stanovení této sumy došlo k mírnému nárůstu o 387 tisíc dolarů. Majitelé klubů mají velký zájem na tom, aby daňovou hranici nepřekročili i z toho důvodu, že právě mezi takové kluby jsou pak zaplacené peníze rozdělovány. Ne vždy se však podaří tento záměr naplnit. Rekordmany jsou pravděpodobně newyorští Knicks, kteří pro sezonu 2005/06 přesáhli daňový limit o 62,3 milionu dolarů.

Reklama