Hlavní obsah

Háječková s Klapalovou podlehly Brazilkám a jsou v Gstaadu deváté

GSTAAD

Plážové volejbalistky Lenka Háječková s Hanou Klapalovou si po semifinálové účasti před pěti dny ve Stavangeru připsaly v dalším turnaji Světového okruhu deváté místo. Ve švýcarském Gstaadu je dnes ve druhém kole zastavily favorizované brazilské sestry Carolina a Maria Clara Salgadovy.

Článek

Háječková s Klapalovou v minulém týdnu bojovaly v norském Stavangeru o premiérovou medaili, ale unikla jim. Na dalším turnaji kategorie grandslam v Gstaadu se do víkendových kol neprobojovaly, sestrám Salgadovým podlehly po třísetové bitvě v rozhodující sadě 12:15. Zatímco české hráčky absolvují první společnou sezonu, jejich brazilské přemožitelky hrají po boku od roku 2003 a ve Světovém okruhu mají na kontě jedno prvenství a dalších šest medailových umístění.

V mužské soutěži v Gstaadu ve skupině Petr Beneš s Petrem Kubalou rovněž nestačili na zámořské favority, ale s jednou výhrou ve skupině postoupili do play off. Olympijským vítězům z Pekingu a šampionům nedávného Světového kruhu na pražské Štavnici Toddu Rogersovi s Philem Dalhausserem z USA však sebrali cenný set.

V prvním kole Beneš s Kubalou potrápili šesté nasazené Brazilce Cunhu s Thiagem. Čeští beachvolejbalisté vyhráli první set, ale nakonec se o překvapení nepostarali. Zápas prohráli skoro po hodinovém boji a skončili sedmnáctí.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Gstaadu (Švýcarsko):
Muži:
Skupina J:
Rogers, Dalhausser (1-USA) - P. Beneš, Kubala (17-ČR) 2:1 (16, -19, 11).
1. kolo: Cunha, Thiago (6-Braz.) - P. Beneš, Kubala 2:1 (-19, 16, 11).
P. Beneš, Kubala obsadili dělené 17. místo.
Ženy:
2. kolo:
M. Salgadová, C. Salgadová (8-Braz.) - Klapalová, Háječková (16-ČR) 2:1 (16, -22, 12).
Klapalová, Háječková obsadily dělené 9. místo.

Reklama

Související témata: