Hlavní obsah

Jamese vítaly v Miami desetitisíce basketbalových fanoušků

MIAMI

Zaplněná American Airlines Arena a dalších deset tisíc fanoušků před ní bouřlivě přivítaly hvězdného basketbalistu LeBrona Jamese, který poprvé zavítal do haly Miami Heat poté, co ve čtvrtek oznámil svůj přestup z Clevelandu. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže tak prožil nejnáročnějších 24 hodin svého života.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Fanoušci LeBrona Jamese zaplavili ulice Miami.

Článek

Největší hvězda soutěže přijela do Miami jen 20 hodin po svém rozhodnutí opustit Cleveland proto, aby svůj svazek s Miami oficiálně potvrdila. V pátek stejně jako Chris Bosh a Dwyane Wade podepsal James smlouvu na šest let.

Za čtrnáct miliónů dolarů ročně 

Podle odhadů zámořských médií si každý z nich vydělá kolem 14 miliónů dolarů ročně (asi 280,5 miliónů korun). "Nejsme tu jen na chvíli, ale na hodně dlouhou dobu, která bude plná úspěchů," prorokoval James.

Následně se představil fanouškům již jako oficiální hráč Miami, v dresu s číslem šest, které nosil v Clevelandu. Bosh má na dresu jedničku. "Nyní jsem si stoprocentně jistý, že jsem se rozhodl správně," uvedl James poté, co jeho jméno vyvolávaly desetitisíce fandů.

"Svatá trojice" má přinést titul 

Ty kromě Jamese vítaly i další novou posilu Boshe a svou stávající oporu Wadea. Právě tato trojice má Miami přinést titul. "Víme, co fandové chtějí. Porazit Lakers a získat titul! A to chceme i my," dodal James.

Zleva LeBron James, Dwyane Wade a Chris Bosh budou chtít přivést Miami k titulu.foto: ČTK/AP/Lynn Sladky

Miami rovněž dosáhlo dohody s Clevelandem a Torontem ohledně finanční kompenzace za volné hráče. Vedení Heat však podle všeho s posilováním nekončí. Probíhají jednání s rozehrávačem Washingtonu Mikem Millerem a z Lakers chce Miami přetáhnout veterána Dereka Fishera.

Reklama

Související témata: