Hlavní obsah

Karviná deklasovala Chorvaty

KARVINÁ

Senzačně vstoupili házenkáři Karviné do základní skupiny Ligy mistrů. V duelu s chorvatským Metkovičem předvedli nejlepší výkon za čtyři sezóny, co se objevují v nejprestižnější klubové soutěži Evropy, a zaslouženě loni druhý tým ligy úřadujících světových šampionů porazili rozdílem 11 gólů.

Článek

Chorvaté přijeli do Karviné až večer před zápasem. "Asi nám náročná cesta ubrala síly, protože výsledek je naprosto spravedlivý," potvrdil trenér Metkoviče Ivan Sprjle, který přivezl v týmu trojici mistrů světa v čele s famózním duem spojek Baličem a Vukasem.

Přesto lépe do utkání vstoupil Baník, ačkoliv neměl k dispozici videonáhrvku s ligovým vystoupením Chorvatů. "Možná to tak bylo lepší. Třeba by šlo zápas, který se jim povedl, a my bychom měli zbytečný respekt," říkal střelec Kamil Heinz, který byl k neudržení. Stejně jako Brůna nasázel deset gólů a s brankářem Slabým byli strůjci překvapení.

Domácí díky šesti rychlým protiútokům i pěti úspěšným zásahům Slabého vedli už po čtvrthodině 10:6 a dál soupeře válcovali nejen smrtícími trháky, ale uměli se prosadit i proti zformované obraně protivníka. Karviné navíc skvěle pracovala agresivní obrana.

Do přestávky náskok narostl na sedm gólů. Pak si domácí vybrali slabší chvilku několika technickými chybami, ale od 43. min. nastřílel Baník pět gólů za pět minut, neinkasoval a bylo rozhodnuto. " Nevyhráli jsme proto, že soupeř by byl slabý, ale my předvedli výkon vskutku fantastický. Rozdíl ve skóre je pozásluze zásadní," tvrdil trenér Jiří Kekrt.

Hosté zahodili čtyři sedmičky, dvě kryl Slabý, jednu Krzyzecki a jednou skončil míč mimo tyče. Chorvaty přiváděl k zoufalství hlavně Miloš Slabý, který kryl 17 jejich pokusů: "V důležitém zápase jsem asi v Karviné lépe nechytal, přesto senzační vítězství je zásluhou všech." Další utkání odehraje Baník v sobotu v Grenoble s francouzským Chambery.

Baník Karviná-RK Metkovič 38:27 (18:11)
nejvíc branek: K. Heinz 10, Brůna 10/2, Vašek 7, Mrakič 5 - Vukas 7, Kaleb 7/2, 1200 diváků.

Reklama

Související témata: