Hlavní obsah

Jordan se podivil, proč se James spojil s jinými hvězdami NBA

Legendární basketbalista Michael Jordan se podivil odchodu LeBrona Jamese do Miami. Současného majitele klubu Charlotte Bobcats překvapilo, že se James, považovaný za nejlepšího basketbalistu současnosti, rozhodl spojit síly s jinými dvěma hvězdami NBA Dwyanem Wadem a Chrisem Boshem v novém působišti.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Legendární basketbalista Michael Jordan

Článek

Do Miami odešel James před dvěma týdny jako volný hráč po sedmi letech strávených v Clevelandu, s kterým neúspěšně usiloval o zisk titulu.

"Dřív by bylo nemyslitelné, abych přišel za Larrym (Birdem) a Magikem (Johnsonem) a hráli jsme spolu v jednom týmu. Při vší úctě, já chtěl ty kluky porážet," řekl stanici NBC Sports Jordan v připomínce dalších superstar nedávné minulosti.

"No, časy se mění. A nemůžu říct, že je to špatná věc. Pro ty hráče je to příležitost," doplnil Jordan, který podobně jako James v Clevelandu zářil svého času v Chicagu, jen s tím rozdílem, že v slavné éře Bulls získal šest titulů.

Zleva LeBron James, Dwyane Wade a Chris Bosh budou chtít přivést Miami k titulu.foto: ČTK/AP/Lynn Sladky

Jordana podpořil i další z bývalých basketbalových velikánů Charles Barkley. S jeho tvrzením vyjádřil stoprocentní souhlas a přidal se na stranu kritiků Jamesova odchodu.

"Když je někdo dvojnásobným nejužitečnějším hráčem ligy, tak přece nikam neodchází. To ostatní přicházejí za ním. Je to absurdní. Mám LeBrona rád, je skvělý hráč. Ale v historii sportu nenajdete dvojnásobného obhájce titulu MVP, který by odešel hrát s jinými lidmi," řekl Barkley listu Arizona Republic.

Reklama