Hlavní obsah

Házenkářky se v kvalifikaci na MS utkají s Litvou, Itálií a Bulharskem

České házenkářky se v úvodní fázi kvalifikace mistrovství světa 2011 utkají s Litvou, Itálií a Bulharskem. Rozhodlo o tom úterní losování ve Vídni. Hrát se bude na přelomu listopadu a prosince a vítěz skupiny postoupí do červnového play off. Mezinárodní házenkářská federace zatím neuvedla, která země kvalifikační turnaj uspořádá.

Článek

Reprezentačního trenéra Jana Bašného výsledek losování potěšil. Radost měl i z toho, že se český tým dostal do čtyřčlenné skupiny. "Los nám byl určitě nakloněn. Ve skupině máme celky, které se dají porazit, a pokud budeme hrát turnaj v domácím prostředí, tak je naší povinností postoupit," řekl Bašný.

Nejtěžším soupeřem podle něho bude nejspíš Litva. "Předloni jsme jí ve stejné fázi kvalifikace o postup na MS podlehli o tři branky," dodal kouč národního celku.

Příští rok se na MS představí 24 týmů, účast mají jistou obhájkyně titulu Rusky a pořádající Brazílie. Dále budou na šampionátu startovat čtyři celky z Asie a stejný počet z Afriky, z Panamerické kvalifikace postoupí tři týmy a 11 družstev bude z Evropy.

Tři evropská místa si zajistí medailistky z letošního ME. O zbývajících osm se pak bude bojovat v play off.

Rozlosování 1. fáze kvalifikace MS 2011:
Skupina 1: Rakousko, Slovensko, Polsko, Británie, Kypr,
skupina 2: Makedonie, Švýcarsko, Řecko, Ázerbájdžán,
skupina 3: Bělorusko, Turecko, Portugalsko, Finsko,
skupina 4: Česko, Litva, Bulharsko, Itálie.

Reklama