Hlavní obsah

Basketbalista O'Neal věří, že bude hrát NBA, pokud ne, tak skončí

ORLANDO

Basketbalista Shaquille O'Neal stále věří, že bude v nadcházející sezóně hrát zámořskou NBA. Podle zámořských médii by se mohl dohodnout s Bostonem. Pokud ale o čtyřnásobného vítěze soutěže nebude mít žádný klub zájem, tak někdejší hvězda NBA ukončí kariéru, protože jinde hrát nechce.

Článek

"Vím, že budu v příští sezóně hrát NBA," řekl O'Neal zámořským médiím. V pondělním televizním rozhovoru řekl, že Boston Celtics můžou být "dobrým programem". "Chci vybrat správný tým," řekl pivot.

Osmatřicetiletý veterán by chtěl hrát ještě dva roky, ale momentálně je bez angažmá. Minulou sezónu strávil v dresu Clevelandu Cavaliers, ale zatím není jasné, co bude dál. O'Neal se snaží najít tým, kde mu garantují, že bude hrát dostatek minut a obdrží slušnou gáži.

A taky by chtěl být členem týmu, který má velkou šanci v NBA uspět. "Chtěl bych celek, který vítězí a je na to zvyklý. Jsem v procesu přemýšlení, ale snad ho udělám za den dva," řekl O'Neal.

O mezinárodní kariéře trojnásobný vítěz NBA v dresu Los Angeles Lakers a jednou s Miami Heat vůbec nepřemýšlí. "Ne," kategoricky odmítl spekulace o evropském angažmá.

Svoji kariéru považuje za úspěšnou a v případě, že se nikde na smlouvě nedohodne, skončí. "Moji kariéru jsem si řídil po svém a dosáhl více, než čekal. Pro každého jednou přijde čas, kdy vše skončí a já to udělám půvabně. Bude velká party," řekl basketbalista.

O'Neal odmítl následovat bývalého spoluhráče LeBrona Jamese do Miami a nepravděpodobný je i návrat do Orlanda, kde v roce 1992 odstartoval svoji kariéru.

Reklama