Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova zahájily přípravu s polovinou kádru

PROSTĚJOV

Zatím jen s polovinou kádru zahájily přípravu volejbalistky Prostějova, které čeká v náročné sezóně vedle Ligy mistryň ještě start v novém ročníku Středoevropské ligy. Základní část domácí extraligy hrát nebudou, zapojí se až do play off.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Volejbalistky Prostějova začaly s přípravou.

Článek

"Některé hráčky začnou po dohodě trénovat později. Ale to je každoroční model," řekl ve středu trenér Miroslav Čada.

Ve druhé polovině srpna začne trénovat také loňská opora Milada Spalová-Bergerová, která původně po minulé sezóně plánovala odchod na mateřskou dovolenou. Nahrávačka Soňa Nováková se připojí po skončení sezóny v plážovém volejbalu. Němka Corina Ssuschkeová se připravuje na mistrovství světa a v Prostějově se objeví až v polovině listopadu. Po artroskopii kolena se zatím zotavuje Markéta Tomanová, jež v létě změnila po svatbě příjmení na Chlumská.

Naopak v týmu už jsou nové posily: nahrávačka Šárka Kubínová z KP Brno, izraelská smečařka Anna Veliká, Slovinka Tina Lipicerová, slovenská blokařka Veronika Hrončeková a Darina Košická z Frýdku-Místku.

Tým ještě posílí univerzální hráčka, jméno tají 

"Tým ještě posílí jedna univerzální hráčka. Její jméno oznámíme až po dotažení přestupových jednání," uvedl Čada.

Tento týden čeká prostějovské volejbalistky příprava v domácím prostředí, příští týden přijde ke slovu dvoufázový trénink se zaměřením na fyzickou kondici. První zápasy sehrají na konci srpna, kdy změří síly s izraelskou reprezentací. V září absolvují utkání v Bielsko-Bialej, duel s českou reprezentací, turnaj v polské Vratislavi a herní soustředění v Itálii.

Reklama

Související témata: