Hlavní obsah

Kolocová, Sluková dosáhly v Polsku pátým místem životního úspěchu

STARE JABLONKI

Svůj nejlepší výsledek na Světovém okruhu vybojovaly plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková na turnaji kategorie Grand Slam v polských Starých Jablonkách, kde skončily páté. Český pár ve vyřazovací části zastavila až v boji o postup do semifinále sedmá nasazená rakouská dvojice Barbara Hanselová a Sara Montagnoliová, která vyhrála dramatickou bitvu 2:1 na sety za bezmála hodinu.

Článek

Kolocová se Slukovou získaly 480 bodů do žebříčku a prémii 13.200 dolarů. Dosavadním maximem českých hráček na Světovém okruhu byla sedmá příčka, kterou letos vybojovaly v Šanghaji a Marseille.

Do prestižní série turnajů přitom vstoupily teprve v loňském roce. "Loni jsme absolvovaly jen čtyři turnaje a sbíraly zkušenosti převážně na domácím a evropském okruhu. Letos je to naše první sezona na okruhu Světové série, ve které objedeme převážnou většinu turnajů. O to větší máme radost, že se v ní zatím dokážeme prosadit," uvedla Sluková.

V prvním kole play off dnes se spoluhráčkou Kolocovou zdolaly Italky Elisu Cellaovou a Valerii Rossovou, v dalším zápase porazily jejich krajanky Gretu Cicolariovou a Martu Menegattiovou.

"Zatímco včera jsme odehrály jen poslední zápas skupiny, dnes jsme musely absolvovat hned tři náročná utkání a ke konci už té energie opravdu moc nezbývalo. Radost z nejlepšího dosavadního umístění nám trochu kazí fakt, že jsme byly opravdu hodně blízko semifinálové účasti," posteskla si Kolocová. "Nezbývá nám ale, než to brát jako další zkušenost a poučit se z ní," dodala.

Další česká dvojice Hana Klapalová a Lenka Háječková skončila na polském písku na 17. místě po prohře v prvním kole vyřazovací části.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu ve Starých Jablonkách (Polsko):
Muži:
Skupina P: P. Beneš, Kubala (23-ČR) - Jaani, Vesik (26-Est.) 2:0 (24, 13).
Český pár postoupil do vyřazovací části.
Ženy:
1. kolo: Martinová, Lessardová (26-Kan.) - Klapalová, Háječková (17-ČR) 2:0 (29, 13), Kolocová, Sluková (20-ČR) - Cellaová, Rossová (31-It.) 2:0 (15, 19),
2. kolo: Kolocová, Sluková - Cicolariová, Menegattiová (25-It.) 2:1 (-22, 15, 12),
3. kolo: Hanselová, Montagnolliová (7-Rak.) - Kolocová, Sluková 2:1 (-19, 21, 15).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články