Hlavní obsah

Tým volejbalových mistrů z Kladna opustily čtyři opory

KLADNO

Volejbalové mistry z Kladna opustili po úspěšné sezóně čtyři hráči základní sestavy. Nahrávač Branislav Skladaný odešel do německého Unterhachingu, univerzál Jan Svoboda do Innsbrucku, smečař Karel Linz bude hrát v Nantes francouzskou ligu a reprezentační blokař Vladimír Sobotka zamířil do Ostravy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Volejbalista Bronislav Skladaný odchází do Německa.

Článek

Z hráčů základní sestavy, kteří na jaře vybojovali extraligový titul, tak v mužstvu zůstali pouze blokař Borek Fokt, smečař Martin Böhm a libero Petr Minařík. "Zisk titulu znamenal vrchol jedné éry, po které přichází výrazná změna. Drahý tým si prostě nemůžeme dovolit. Jsme na startu další éry, která by měla vyvrcholit tak za tři až čtyři roky," uvedl na kladenském webu majitel klubu a trenér Jindřich Licek.

 Rozpočet o polovinu menší

Odhadl, že rozpočet bude téměř o polovinu menší než v minulé sezóně. Kladno nebude ani startovat v Lize mistrů, účasti v prestižní soutěži se vzdalo kvůli finanční náročnosti a potížím s halou. "Potřetí ve svém životě startuji tým od nuly. Budeme zkrátka poctivě pracovat s mladými," dodal Licek.

Slovenský nahrávač Skladaný podle něj táhl tým dlouho a ve středočeském klubu dokázal vše, co mohl. "Jan Svoboda se oženil do Innsbrucku, kde hodlá bydlet a žít. Oba dva hráči klubu dali vše a jejich hodnota pro Kladno byla obrovská," řekl Licek. Smečař Linz bude v týmu nováčka francouzské ligy z Nantes hrát pod trenérem Martinem Demarem.

Přípravu Kladno zahájilo s 20 hráči. "Přišli navrátilec z hostování nahrávač Jan Břicháček, Jindra Hovorka z Brna, Radek Svoboda z Ústí nad Labem. Tým dále doplňují Jiří Melichar, Josef Kotyza, Jan Novotný, Jiří Endres i další," doplnil Licek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články