Hlavní obsah

České plážové volejbalistky prohrály obě úvodní utkání na ME

České plážové volejbalistky Karolina Řeháčková a Michaela Vorlová prohrály oba své úvodní zápasy na mistrovství Evropy, které se ode dneška do neděle koná v Berlíně. Nejprve nestačily na obhájkyně bronzu Simone Kuhnovou a Nadine Zumkehrovou ze Švýcarska, kterým podlehly 0:2. Stejným výsledkem pak prohrály i se Španělkami Else Baquerizovou MacMillanovou a Lilianou Fernándezovou Steinerovou.

Článek

Proti pátému nasazenému páru ze Švýcarska uhrály Češky v každém setu 12 bodů, zápas trval jen necelou půlhodinu. "Vůbec jsme nezačaly hrát naši hru. Měly jsme špatný servis v obou setech a v podstatě jsme se vůbec nechytly. Asi jsme se bály," řekla Řeháčková ČTK po prvním vystoupení na turnaji.

Třiadvacetileté Češky pak příliš nevzdorovaly ani osmým nasazeným Španělkám, s kterými uhrály v prvním setu devět bodů a v druhém třináct. "Opět naše psychika zaúřadovala," hledala příčiny neúspěchu Vorlová. "Nehrajeme na tisíc procent. Hrály jsme možná na sto procent, ale to na ně nestačilo. Musíme jít do většího rizika," dodala.

Deváté hráčky loňského mistrovství Evropy do 23 let jsou na seniorském evropském šampionátu poprvé. Vysoké cíle si proto nedávají. "Ambice moc velké nemáme, protože jsme opravdu nováčci. Chtěly bychom postoupit ze skupiny, být třetí a zkusit to uhrát na body," přiblížila Řeháčková plány českých reprezentantek, které jsou v Berlíně nasazeny jako dvacáté.

Aby se jim to podařilo, musejí ve svém čtvrtečním posledním vystoupení v základní skupině E porazit slovinské sestry Eriku a Simonu Fabjanovy. Ty dnes v prvním zápase podlehly Španělkám rovněž 0:2, v druhém utkání ale potrápily favorizované Švýcarky, s nimiž prohrály až po boji 1:2.

Sesterské duo z Lublaně, nasazené jako číslo 17, tak má před duelem s Češkami lepší výchozí pozici k zisku třetího místa ve skupině, a tudíž blíže do pátečního osmifinále. Do něj postoupí z šesti čtyřčlenných skupin vždy dva páry, které doplní čtyři nejlepší dvojice z třetích míst.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Berlíně:
Ženy:
Skupina E:
Kuhnová, Zumkehrová (5-Švýc.) - Řeháčková, Vorlová (20-ČR ) 2:0 (12, 12).
Baquerizová MacMillanová, Fernándezová Steinerová (8-Šp.) - Řeháčková, Vorlová (20-ČR ) 2:0 (9, 13)
Pořadí: 1. Baquerizová, Fernándezová 4 body (sety 4:0), 2. Kuhnová, Zumkehrová 4 (4:1), 3. E. Fabjanová, S. Fabjanová (17-Slovin.) 2 (1:4), 4. Řeháčková, Vorlová 2 (0:4).

Reklama