Hlavní obsah

Mistry Evropy v beachvolejbalu jsou potřetí za sebou Nizozemci

Nizozemci Reinder Nummerdor a Richard Schuil se potřetí za sebou stali mistry Evropy v plážovém volejbalu. Ve svém čtvrtém finále ME v řadě dnes v Berlíně odvrátili tři mečboly a porazili rakouskou dvojici Clemens Doppler, Matthias Mellitzer 2:1 na sety. Bronz získali Martins Plavins a Janis Smedins z Lotyšska.

Článek

Před třemi lety prohráli Nummerdor a Schuil ve svém prvním evropském finále ve Valencii právě s Dopplerem, jehož partnerem tehdy byl Peter Gartmayer. Dnes mu Nummerdor a sedmatřicetiletý Schuil, "šestkový" olympijský vítěz z Atlanty, porážku v boji o zlato oplatili.

Nizozemci zvítězili po setech 21:18, 28:30 a 20:18. V dramatické koncovce druhé sady neproměnili čtyři mečboly, v neméně napínavém třetím setu odvrátili tři soupeřovy. Při celkově osmém nizozemském mečbolu pak Schuil ukončil zápas blokem, do té doby přitom mnohem lépe na síti bránili Rakušané.

Turnaj žen v sobotu vyhrály domácí volejbalistky Sara Gollerová a Laura Ludwigová, které stejně jako Nizozemci nastoupily ve finále evropského šampionátu už počtvrté za sebou. Jejich favorizovaným krajanům se ale před domácím publikem nečekaně nedařilo, mistři světa Julius Brink a Jonas Reckermann ani nejvýše nasazení David Klemperer a Eric Koreng se nedostali ani do semifinále.

Martin Tichý s Janem Dumkem i Karolína Řeháčková s Michaelou Vorlovou vypadli už v základních skupinách. V konečném pořadí ME obsadily české dvojice shodně 19. místo.

Reklama