Hlavní obsah

Basketbalista Bartoň: Vzal jsem jedinou nabídku

Oporou českých basketbalistů při současném reprezentačním bloku v evropské kvalifikaci divize B je Luboš Bartoň. Zkušený hráč během léta řešil i přestupové záležitosti, když změnil dres v rámci španělské ligy. Podrobnosti prozradil při rozhovoru po úterním utkání s Kyprem v Děčíně.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Luboš Bartoň (vpravo) v souboji s Trisokkasem z Kypru

Článek

Jaké bylo vaše loučení s klubovým působením v Barceloně?

Do poslední chvíle jsem nevěděl, jestli tam budu pokračovat, nebo ne. Na rozmyšlení jsem měl pár dní. Rozlučka byla fotbalem asi tři dny po sezóně. Hráči se rozešli každý po svém a hledal jsem si nové zaměstnání. Bylo mi jasné, že z Barcelony se jde jenom níž.

Kolik jste dostal nabídek?

Jedinou - z Fuenlabrady. Nechtěl jsem moc otálet, protože se mi naskytla šance zůstat ve Španělsku, což bylo mým cílem. Zdejší soutěž je totiž špičková ze světového měřítka a nerad bych ji ve třiceti letech opouštěl. A v novém působišti mám možnost dostat na hřišti patřičné minuty, což byl v Barceloně pro mě problém.

Co o svém novém klubu víte?

Je to na španělské poměry malý tým z předměstí Madridu. Nemá moc financí, ale doufám, že bychom se mohli poprat o play-off, když budou zdraví klíčoví hráči. Tamní liga je hodně silná a bude záležet, jak se stmelí kolektiv.

Fuenlabradu jste nejspíš dosud znal jako soupeře. Jaké na to máte vzpomínky?

Vždycky jsem tam s Badalonou i Barcelonou vyhrál.

Kdy se do Španělska vracíte?

Asi tři dny po skončení reprezentačního bloku. Až odehrajeme s reprezentací zápas ve Švýcarsku, pojedu ještě do Barcelony vyřídit si nějaké věci. A pak se už soustředím na novou klubovou štaci.

Jak vnímáte svoje současné starty za reprezentaci?

Je to pro mě výborná příprava. Pracuji na sobě, abych se herně zlepšil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články