Hlavní obsah

Bývalému slavnému baseballistovi Clemensovi hrozí až 30 let vězení

WASHINGTON

Slavnému baseballistovi Rogeru Clemensovi hrozí až třicetileté vězení a pokuta 1,5 miliónu dolarů. Osmačtyřicetiletý bývalý nadhazovač byl obviněn, že před Kongresem několikrát lhal o užívání steroidů.

Foto: Jim Prisching, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Sedminásobný vítěz Cy Young Award pro nejlepšího nadhazovače MLB podle velké poroty bránil ve vyšetřování, když pod přísahou podal patnáct různých výpovědí. V nich vehementně popřel užívání steroidů a růstových hormonů.

Odseděl by si ale jen 15 až 21 měsíců 

Pokud by byl bývalý hráč Bostonu Red Sox či New Yorku Yankees usvědčen, hrozí mu až třicetiletý trest, ve vězení by však nejspíš strávil jen 15 až 21 měsíců.

Clemens je jedním z aktérů rozsáhlého dopingového skandálu, který před třemi lety odstartovala zpráva bývalého senátora George Mitchella. V lednu se k užívání zakázaných látek přiznal někdejší skvělý pálkař Mark McGwire, loni tak učinil nejlépe placený hráč soutěže Alex Rodriguez z New Yorku Yankees. Stín podezření leží mimo jiné i na rekordmanovi v počtu homerunů Barrym Bondsovi, který je také vyšetřován a před soud zamíří příští rok v březnu.

Reklama