Hlavní obsah

Basketbalistka Veselá si ve WNBA vytvořila 12 body osobní rekord

PHOENIX

Basketbalová reprezentantka Jana Veselá přispěla v pátečním utkání WNBA dvanácti body k vítězství Seattlu 78:73 na palubovce Phoenixu. V zámořské soutěži to znamená o bod její osobní rekord, v duelu prvního s druhým týmem Západní konference byla druhou nejlepší střelkyní hostů. Ještě o bod více dala Swin Cashová, bývalá hráčka USK Praha.

Článek

Veselá teprve podruhé v sezóně strávila na palubovce přes dvacet minut. Předtím jí to bylo umožněno před týdnem v zápase s Connecticutem před zraky reprezentačního kouče Lubora Blažka, který s křídelní hráčkou počítá pro mistrovství světa. V dalším zápase se Veselá dostala na palubovku opět jen krátce a v úterý proti Minnesotě dokonce do hry vůbec nezasáhla.

Tentokrát patřila k oporám jistých vítězek základní části a k 12 bodům včetně jedné trojky přidala v roli náhradnice za 25 minut hry tři doskoky a dvě asistence. Oba soupeři před blížícím se play-off hodně šetřili hráčky základních pětek, za Phoenix vůbec nenastoupila nejlepší střelkyně ligy Diana Taurasiová.

Základní část soutěže skončí v neděli.

Basketbalová WNBA:
Washington - New York 75:74, San Antonio - Indiana 75:61, Chicago - Connecticut 71:78, Phoenix - Seattle 73:78 (za hosty Veselá 12 bodů, 3 doskoky, 2 asistence), Los Angeles - Minnesota 98:91.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články