Hlavní obsah

Volejbalisté prohráli v Bydhošti 1:3 i s Polskem

BYDHOŠŤ

Čeští volejbalisté prohráli i druhý zápas na turnaji v Bydhošti, kde dnes domácímu Polsku, úřadujícím mistrům Evropy, podlehli 1:3. V pátek svěřenci trenéra Jana Svobody prohráli rovněž ve čtyřech setech s mistry světa Brazilci. V neděli je čeká na závěr utkání s Bulharskem.

Článek

"S Poláky jsme odehráli výborný zápas, ale soupeř hrál ještě lépe. Je těžké s takovýmto týmem držet krok, ale je to skvělá příprava na mistrovství světa," řekl kapitán Ondřej Hudeček pro polský volejbalový server reprezentacja.net. "Udělali jsme více chyb, ale v koncovkách nás opustilo štěstí," doplnil trenér Svoboda.

První set byl vyrovnaný až do stavu 22:22, koncovka ale vyšla lépe českým hráčům a zvítězili 25:23. V závěru druhé sady se povedlo Polákům získat menší náskok, za stavu 24:21 ještě setbol neproměnili, ale druhý už ano.

Koncovku třetího i čtvrtého setu dokázali čeští volejbalisté zdramatizovat. Ze stavu 20:24 respektive 21:24 se dotáhli na rozdíl jednoho bodu, ale soupeř sadu pokaždé uhrál.

"Hráli jsme lépe než proti Bulharsku, soustředěně a hráči téměř perfektně dodrželi taktiku," řekl argentinský trenér Poláků Daniel Castellani.

Reklama

Související témata: