Hlavní obsah

Volejbalisté po slibném začátku prohráli i s Bulharskem

BYDHOŠŤ

Čeští volejbalisté uhráli i ve třetím utkání na turnaji v Bydhošti pouze set a Bulharsku ve svém závěrečném vystoupení podlehli 1:3. Oba týmy se utkají v září na mistrovství světa v Itálii ve skupině E, v níž jsou ještě Francie a Čína.

Článek

Stejně jako v sobotním duelu s Polskem vyhráli svěřenci trenéra Jana Svobody první set 25:23. "Začali jsme s pozměněnou sestavou a do utkání jsme vstoupili agresivně a důrazně na servisu, což se nám dařilo celý první set," řekl Svoboda.

"V tomhle výkonu jsme ale pokračovali už jenom část druhého," vysvětlil kouč, proč v dalších sadách Češi pustili bronzový tým z posledního evropského i světového šampionátu vždy před koncovkou do mírného náskoku. Bulhaři už pak nedopustil žádné drama.

"Sice jsme se s Bulhary ve všech činnostech vyrovnali a v některých je i statisticky předčili, ale dopouštěli jsme se hodně nevynucených chyb. To bylo jediné, čím jsme zápas prohráli," řekl Svoboda.

Česká reprezentace skončila na Memoriálu Huberta Wagnera poslední. Turnaj vyhráli mistři světa Brazilci, kteří na závěr zdolali Polsko 3:1.

Memoriál Huberta Wagnera, přípravný turnaj v Bydhošti
Česko - Bulharsko 1:3 (23, -21, -19, -19)
Česko: Popelka, J. Novotný, M. Novotný, Veselý, Holubec, Ticháček, libero Bence - Hudeček.
Bulharsko: Žekov, Kazijski, V. Nikolov, Josifov, Aleksijev, N. Nikolov, libero Salparov - Ananijev, Sokolov, Mitěv.

Reklama